Senarai Pengedar Emas Murah Powergold

Senarai Stokis/Pengedar Powergold yang boleh dihubungi: 0193151912 (Whatsapp)

Senarai Pengedar Emas Murah Powergold / Stokis Powergold / Agen Powergold di Seluruh Malaysia.

PENGEDAR EMAS POWERGOLD SELANGOR

Rozi Talib (Shah Alam, Puncak Alam, Puncak Perdana, Klang, Meru) - 0193151912 (WhatsApp)
Zaiton Emas (Puncak Alam, Puncak Perdana, Meru) - 0177319335 (Whatsapp)
Amir Jutawan (Puchong, USJ, Subang Jaya, Petaling Jaya, KL) - 0129596873 (WhatsApp)
Puan Rinna (Puchong, USJ, Subang Jaya, Petaling Jaya, KL) - 0126102429 (WhatsApp)
Izah (Puchong, USJ) - 0123455374 (WhatsApp)
Puan Nabilah (Kuala Selangor, Puncak Alam) - 0193330382 (WhatsApp)
Rozi Salleh (Meru, Klang, Shah Alam, Kapar, Setia Alam, Puncak Alam) - 0142554212 (WhatsApp)
En Nizal (Meru, Kapar, Setia Alam) - 01126644353 (WhatsApp)
Dr. Azi (Shah Alam, Putra Height, Bukit Lanchong) - 0123228947 (WhatsApp)
Puan Karimah (Shah Alam, Setia Alam) - 0192304345 (WhatsApp)
Puan Sha (Puchong, Taman Putra Perdana) - 01133298769 (Whatsapp)
Puan Ana (Shah Alam) - 0192786384 (WhatsApp)
Puan Wana (Shah Alam, Seksyen 23, Seksyen 26) - 0194596912 (WhatsApp)
Puan Nisa (Shah Alam) - 0163157349 (WhatsApp)
Idah (Shah Alam) - 0163853440 (WhatsApp)
Norhadimah (Klang / Bangi) - 0132166624 (WhatsApp)


PENGEDAR EMAS POWERGOLD KUALA LUMPUR

Ainul Farakhana (Kl Sentral, KLCC, Saujana Utama) - 0199145520 (WhatsApp)



PENGEDAR EMAS POWERGOLD JOHOR

Puan Azlin (Rengit, Parit Raja, Batu Pahat ) - 0197647820 (WhatsApp)
Puan Nora (Pontian, Benut) - 0137832425 (WhatsApp)
Puan Norlela (Tampoi, Johor) - 0197399654 (Whatsapp)
Puan Suhaily (Bandar Baru Uda, JB) - 0137672623 (WhatsApp)
Hamidah Sulaiman (Ayer Hitam / Batu Pahat) - 0106663090 (WhatsApp)
Norhafizal (Ulu Tiram) - 0167989867 (WhatsApp)
Siti Alidah (Seri Medan / Batu Pahat) - 0177409840 (WhatsApp)
Shahira (Ulu Tiram Johor) - 0167372791 (WhatsApp)
Farhana (Kota Tinggi) - 0197168972 (WhatsApp)
Hasnah (Parit Raja) - 0197880292 (WhatsApp)
Norlila (Tampoi) - 0197399654 (WhatsApp)
Hamidon (Tongkang Pechah / Batu Pahat) - 0197915450 (WhatsApp)
Salilah (Kulai) - 0108428161 (WhatsApp)
Hasliza (Sri Gading) - 0197515969 (WhatsApp)
Rokiah (Ayer Hitam) - 01132389078 (WhatsApp)
Haisyam (Johor Bahru) - 0137790367 (WhatsApp)
Riduan (Senggarang) - 0177190542 (WhatsApp)
RezqiQayyum (Ayer Hitam) - 0127475109 (WhatsApp)
Sukarthi (Balakong) - 01232551840 (WhatsApp)


PENGEDAR EMAS POWERGOLD MELAKA

Ahmad Fakhri ( Melaka Tengah,  Cheng ) - 0163464619 (WhatsApp)
WanRashid  (Melaka Tengah, Bukit Rambai) - 0123964846 (WhatsApp)
NadiaKadir (Melaka Taman Rambai Jaya) - 0127785439 (WhatsApp)
Azza (Melaka Tengah, Krubong) - 0173353839 (WhatsApp)
Mahvidayanti (Melaka) - 0122879095 (WhatsApp) - STOKIS

PENGEDAR EMAS POWERGOLD TERENGGANU

En Ramli (Rusila, Marang, Kuala Terengganu) - 0179114176 (WhatsApp)
Ahmad Bakri Gold (Marang, Rusila, Kuala Terengganu) - 0199283005 (WhatsApp)


PENGEDAR EMAS POWERGOLD KEDAH

Ila (Sungai Petani, Gurun, Pendang) - 0124159156 (WhatsApp)

PENGEDAR EMAS POWERGOLD PERAK

Puan Zue (Ipoh) - 0195060005 / 0175915820 (WhatsApp)


Anda berminat menyertai Powergold? Anda boleh berhubung dengan wakil-wakil powergold di atas. Dapatkan emas murah dari powergold dengan menyertai Powergold hari ini... hubungi (Call/SMS/WhatsApp)  0193151912 (admin) - Stokis Powergold








0 comments:

RoziKayaEmas Stokis Powergold Puncak Alam, Meru, Klang, Shah Alam, Setia Alam

RoziKayaEmas Stokis Powergold Selangor di Meru, Klang, Puncak Alam, Shah Alam, Setia Alam, Hubungi 0193151912 (Whatsapp). Info lanjut tentang Powergold, join ahli Powergold, jangan segan-sengan, sila hubungi RoziKayaEmas.


Jom sertai Powergold. Mulakan menabung / menyimpan emas dari sekarang. Dalam Powergold, Simpan untung, Tranding unung dan buat Networking pun untung.. anda boleh pilih yang mana anda suka..boleh pilih Pakej Powergold yang anda nak...

Boleh hubungi RoziKayaEmas 0193151912 (call/sms/whatsapp)

Jom simpan 1 gram 1 bulan 1 keluarga....

0 comments:

RinnaKayaEmas Stokis Powergold Puchong, USJ, Subang Jaya, Petaling Jaya

Rinna merupakan Stokis Powergold Selangor kawasan Puchong, USJ, Subang Jaya, Petaling Jaya juga Stokis Powergold KL.


Rinna mula join ahli Powergold sekadar ingin menyimpan emas tetapi lama kelamaan Rinna telah membuat keputusan yang bijak dengan upgrade stokis powergold iatu upgade dari pakej Solid Gold kepada pakej Stokis Super Powergold.

Ahli group di bawah Rinna juga semakin ramai. Keseronokkan Rinna dalam berkongsi ilmu emas membuatkan Rinna semakin gah dalam Powergold. Anak-anak Rinna juga diajar menyimpan emas.


Kepada mereka tinggal di kawasan berdekatan iaitu Puchong, USJ, Subang Jaya, Petaling Jaya yang ingin mengetahui tentang Powergold atau ingin menyertai Powergold, ingin jadi ahli powergold atau stokis Powergold, bolehlah berhubung dengan RinnaKayaEmas (Stokis Powergold Selangor). 

Call/SMS/Whatsapp : 0126102429

1 comments:

Amir Stokis Powergold Puchong, USJ, Subang Jaya, Petaling Jaya, KL

Tahniah diucapkan kepada Amir, Stokis Powergold Puchong, USJ, Subang Jaya, Petaling Jaya, KL kerana menyertai Powergold dalam menyahut saranan Powergold menyimpan emas sekurang-kurang 1 gram 1 bulan 1 keluarga.


Tahniah juga kepada Amir kerana sudi berkongsi ilmu pengetahuan mengenai emas kepada orang ramai.. mudah-mudahan makin ramai masyarakat yang celik emas..Powergold bukanlah satu syarikat yang menjalankan program skim cepat kaya atau skim emas eta.. Kenali Powergold lebih lanjut..

Semakin hari semakin ramai yang telah menyertai Powergold. Plan Powergold menjadi tarikan kepada ramai orang menyertai PowergoldPowergold memperkenalkan 3 konsep di dalamnya iaitu Saving, Trading dan Netwoking. yuran ahli yang rendah dan tidak membebankan sesiapa sahaja yang ingin menyertai Powergold.

Ketulenan emas Powergold memang tidak dapat dinafikan lagi. Baru-baru ini emas Powergold telah di paparkan di rancangan Nona Tv3.

Kepada mereka yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Powergold serta ingin menyertai Powergold, anda boleh hubungi:

SMS/Whatsapp Amir 012-9596873

Jom simpan emas 1 gram 1 bulan 1 keluarga

0 comments:

Dr Azi (Doktor Azizah), Stokis Powergold Shah Alam, Putra Height, Bukit Lanchong

Tahniah diucapkan kepada Doktor Azi kerana telah menjadi Stokis Powergold di Selangor sekitar Shah Alam, Putra Height dan Bukit Lanchong.


Dr Azi merupakan seorang Doktor di sebuah klinik di Selangor. Walaupun sibuk dengan urusan harian sebagai seorang Doktor, beliau tetap tidak lepaskan peluang join Powergold dengan pakej Stokis. Dr Azi telah menyahut kempen menyimpan emas 1 gram 1 bulan 1 keluarga yang disarankan oleh Powergold.

Hari ini, Dr Azi suka berkongsi ilmu emas dan kebaikan menyimpan emas berbanding wang kertas. Kepada yang berminat mengetahui lebih lanjut mengenai Powergold dan tentang emas, boleh hubungi beliau.

SMS/WhatsApp Dr Azizah 012-3228947

Jom sama-sama kita menyimpan emas sekurang-kurang 1 gram 1 bulan 1 keluarga.

0 comments:

BOP Powergold Shah Alam Bersama 001 Kak Mas / Puan Mastura

Assalamulaikum semua...
Hari ini nak share pasal BOP Powergold di Seksyen 17 Semalam 18.10.2015 (Ahad) bersama Kak Mastura Powergold atau dikenali sebagai 001 Kak Mas.

Sesi bergambar bersama 001 Puan Mastura (Kak Mas)

Kami diberi tugasan dalam kumpulan, kemudian ada presentation di hadapan semua peserta. Alhamdulillah di bengkel kali ni..Kak Mas banyak beri tips dalam perniagaan emas. Abang Z (suami Kak Mas) turut serta memberi tips dalam kerjaya bisnes emas dan berkongsi kebaikan menyimpan emas.

Kak Mas bagi penerangan

Kami juga diberi tips untuk buat trading emas dan macam mana nak close dengan prospek/pembeli. Kak Mas menasihatkan kami agar jangan give up. produk emas adalah produk yang unggul, produk yang tidak ada expired date yang mana tidak ada masalah nak simpan berapa lama pun. Beliau mengatakan betapa senangnya nak jual emas... produk yang semua orang tahu nilainya...

Group Presentation turut disertai oleh RoziRichGold

Group Presentation turut disertai oleh AmirJutawan

Sebelum pulang, sempat bergambar dengan Kak Mas

Jom Simpan Emas 1 Gram 1 Bulan 1 Keluarga
Whatsapp 0193151912

0 comments:

Senarai Stokis Powergold | Syarikat Emas Murah

Senarai Stokis Powergold / Pengedar Powergold yang boleh dihubungi:



STOKIS POWERGOLD NEGERI SELANGOR

Rozi Talib (Shah Alam, Puncak Alam, Puncak Perdana, Klang, Meru) - 0193151912 (WhatsApp)
Zaiton Emas (Puncak Alam, Puncak Perdana, Meru) - 0177319335 (Whatsapp)
Amir Jutawan (Puchong, USJ, Subang Jaya, Petaling Jaya, KL) - 0129596873 (WhatsApp)
Puan Rinna (Puchong, USJ, Subang Jaya, Petaling Jaya, KL) - 0126102429 (WhatsApp)
Rozi Salleh (Meru, Klang, Shah Alam, Kapar, Setia Alam, Puncak Alam) - 0142554212 (WhatsApp)
En Nizal (Meru, Kapar, Setia Alam) - 01126644353 (WhatsApp)
Dr. Azi (Shah Alam, Putra Height, Bukit Lanchong) - 0123228947 (WhatsApp)
Puan Karimah (Shah Alam, Setia Alam) - 0192304345 (WhatsApp)
Puan Sha (Puchong, Taman Putra Perdana) - 01133298769 (Whatsapp)
Puan Ana (Shah Alam) - 0192786384 (Whatsapp)

STOKIS POWERGOLD KUALA LUMPUR (Wilayah Persekutuan)

En. Amir (Kuala Lumpur) - 0129596873 (WhatsApp)
Puan Rinna (Kuala Lumpur) - 0126102429 (WhatsApp)


STOKIS POWERGOLD NEGERI JOHOR

Puan Azlin (Rengit, Parit Raja, Batu Pahat ) - 0197647820 (WhatsApp)
Puan Nora (Pontian, Benut) - 0137832425 (WhatsApp)
Puan Norlela (Tampoi, Johor) - 0197399654 (Whatsapp)
Puan Suhaily (Bandar Baru Uda, JB) - 0137672623 (WhatsApp)


STOKIS POWERGOLD NEGERI TERENGGANU

Ahmad Bakri Gold (Marang, Rusila, Kuala Terengganu) - 0199283005 (WhatsApp)



Dengan menyertai Powergold, anda boleh mendapatkan emas murah. Powergold mengajak masyarakat menyimpan emas sekurang-kurangnya 1 gram 1 bulan 1 keluarga. Jadi Ahli Powergold secepat mungkin, mulakan 1 gram pertama anda dengan powergold....



0 comments:

Emas Powergold Di Rancangan Nona TV3

Untuk Makluman, Pada 27/9/2015 sekali lagi mengenai Powergold disiarkan di TV3 melalui rancangan Nona mengenai penyimpanan emas. ekoran dari itu, telah ramai orang di luar sana mula celik emas..mula mempercayai Powergold. Terima kasih kepada pihak Nona TV3 kerana memperkenalkan emas Powergold.

Kelihatan Emas 1/4 Dinar Powergold (1.0625gram)


Awal kemunculan Powergold pada 2013, ramai yang bercerita buruk tentang Powergold tetapi sekarang terbukti Powergold bukanlah skim penipuan emas yang digembar-gembur oleh kebanyakan orang. Ternyata Powergold makin GAH...


Seorang suri rumah yang berjaya dalam perniagaan Emas. Beliau bermula dengan join Powergold di bawah group SuriaEmas. SuriaEmas merupakan group yang paling top dalam Bisnes Powergold.

Video Rancangan Nona Tentang Simpanan Emas




Konsep penyimpanan emas 1 gram 1 bulan 1 keluarga yang diperkenalkan oleh Powergold semakin disambut baik oleh mereka yang celik emas... dengan keadaan mata wang kita semakin hari semakin susut nilainya... menjadikan masyarakat mula sedar akan kepentingan, kebaikkan menyimpan/menabung emas...










Emas merupakan penyimpan nilai yang sangat baik... Jangan tunggu lagi...



Mulakan 1 gram 1 bulan anda sekarang...


Jom Join Powergold



RoziRichGold

(Stokis Powergold)
Whatsapp 0193151912

0 comments:

ETA : Untung Atau Rugi?

ETA adalah salah satu teknik yang sering disebut-sebut dapat memberi keuntungan kepada peniaga emas. ramai peniaga emas sebenarnya terkandas kerana kekurangan modal untuk menyimpan emas dan menjual pada skala besar, contohnya tidak banyak kedai emas dapat menjual lebih 1 kilo emas sehari, biasanya pada skalar besar 1-5 kilo sehari ini dilakukan oleh supplier & kilang emas dengan margin untung yang rendah, samada RM0.50/gram ataupun RM1/gram.
Dengan menggunakan ETA, peniaga emas dapat meminjam wang dari pembeli untuk tempoh masa tertentu bagi transaksi singkat samada harian atau mingguan dan pada masa yang sama memberi peluang kepada pembeli membeli emas pada harga jauh lebih murah.
Bagaimana proses membekal emas berlaku? peniaga emas biasanya mempunyai order dari pelanggan untuk dihantar, samada untuk tempahan harian kilo-kilo sehari atau untuk supply kepada kumpulan tertentu, biasanya pembekal emas berdaftar dengan MKS untuk mendapat harga murah dan kemudiannya menjual kedalam pasaran,
Bagaimanapun pada keadaan sekarang, pamp suisse boleh diperolehi dengan mudah dari tangan individu di fb pada harga lebih rendah.
Banyak program jual beli emas sekarang memerlukan pamp suisse, maka agent/sub-agent program memerlukan emas untuk urusniaga mereka, kekurangan masa agent-subagent untuk mencari emas yang murah menyebabkan mereka lebih berharap pada pembekal yang boleh memenuhi permintaan pelanggan,
Jadi disini banyak pihak yang tidak berlatarbelakangkan emas terlibat untuk membekal, dengan modal kurang, peniaga emas baru ini membuka kaedah ETA untuk menggunakan modal pembeli untuk menjana keuntungan transaksi harian dan pada masa yang sama memberi sedikit keuntungan kepada pembeli.
Simulasi Sebenar ETA : Ismail ingin membuat ETA 7 hari dengan 1 kilogram emas
(1) Ismail mempunyai modal RM150,000 untuk diniagakan dalam jual beli emas, langkah pertama Ismail perlu membeli emas dahulu. Jadi Ismail menghubungi Syarikat Hargaemas untuk membeli pada harga termurah contohnya RM130.00/gram, jadi jumlah semua sekali RM130,00.00 digunakan untuk membeli gold bar 100g pamp suisse x 10 keping
(2) Langkah kedua, ismail memajakkan emasnya didalam arrahnu dan mendapat pinjaman 70% sebanyak RM10,000 untuk setiap keping emas (rujukan harga Ar-rahnu 999 RM145/g, www.goldprice.my), jadi jumlah pinjaman yang diterima Ismail adalah RM100,000 untuk 10 keping emas pamp suisse
(3) Ismail membuka ETA tujuh pada harga RM125/g, maka ramai pembeli berminat dan membayarnya kedalam akaun Ismail Enterprise, jadi jumlah wang yang ada pada tangan ismail sekarang adalah RM245,000.00
Wang tunai belum digunakan : RM20,000
Wang Pinjaman dari Arrahnu: RM100,000
Wang diterima dari peserta ETA :RM125,000
(4) Untuk membuat keuntungan, Ismail menggunakan cash yang ada ditangannya untuk urusniaga jual beli emas yang cepat dalam masa 7 hari, Ismail mencari pamp-pamp suisse yang murah di forum-forum emas dan menjualnya dengan segera, dengan modal sebanyak RM245,000, Ismail dapat membeli maksimum 1.8kilo emas untuk setiap transaksi
(5) Katakan Ismail cuma mengambil untung RM1/g sahaja untuk setiap transaksi dan sehari cuma sempat urusniaga 1.8kilo sahaja emas, jadi Ismail berjaya untung RM1800.00 sehari, jika 2 kali pusingan RM3600, atau 3 kali pusingan RM5400.00 untung dalam masa sehari
(6) Katakan dalam tempoh 7 hari itu Ismail berjaya melakukan transaksi 1.8kilo setiap hari, maka jumlah keuntungan diperolehi Ismail adalah RM1800 x 7kali bersamaan RM12,600.00 untung.
(7) Sampai masa 7 hari iaitu hari untuk pemulangan order ETA7 yang diterima, ismail mengeluarkan pamp dari arrahnu berjumlah RM100,000 + RM1080 (upah simpan) dan kemudiannya menyerahkan semua pamp tersebut kepada pembeli-pembeli yang menempahnya. Jom kira berapa keuntungan Ismail.
Jumlah wang Ismail pada hari terakhir urusniaga RM245,000 + RM12,600 = RM257,600
Jumlah wang dikeluarkan untuk menebus kembali emas dalam Ar-Rahnu RM101,080
Selepas serahan ETA7, jumlah wang Ismail menjadi RM156,520.00
Maka keuntungan bersih Ismail adalah RM6,520.00 dalam masa seminggu dengan hanya 1 pusingan transaksi dalam masa sehari (minimum)
Jika simulasi diatas diaplikasi kepada ETA14, ETA21 & ETA30, keuntungan adalah seperti berikut
Pemalar: (1) Pinjaman Arrahnu RM100,000 (2) Wang belum digunakan RM20,000 (3) Tebus barang dari Arrahnu RM101,080 (4) Untung transaksi harian RM1800/hari
ETA14 Wang diterima RM120,000.00 (RM120/gram) / Untung transaksi RM25,200
Pada hari terakhir, Ismail mempunyai modal RM265,200.00, maka jumlah bersih wang Ismail adalah RM164,120 (untung RM14,120)
ETA21 Wang diterima RM115,000 (RM115/g) / Untung transaksi = RM37,800.00
Pada hari terakhir, Ismail mempunyai modal RM272,800, maka jumlah bersih wang Ismail adalah RM171,720 (untung RM21,720)
ETA30 Wang diterima RM105,00 (RM105/g) / Untung transaksi = RM54,000
Pada hari terakhir, Ismail mempunyai modal RM279,000, maka jumlah bersih wang Ismail adalah RM177,920 (untung RM27,920.00)
Bagaimanapun urusniaga diatas hanya boleh berlaku jika:-
Pengelola ETA mempunyai pesanan harian untuk pembekalan emas secara berterusan
Pengelola mempunyai rangkaian luas di group. fb, whatsapp untuk mendapat bekal yang cukup pada harga yang sesuai
Source : hargaemas.com
*Nasihat saya : Jangan cuba ambil risiko jika tidak ada / belum cukup ilmu tentang emas. Lagi satu kaji dulu sistem ETA ini adakah sah dari sudut syarak...

14 comments:

POWERGOLD : KEMPEN SIMPAN EMAS 1 GRAM 1 BULAN

Emas telah digunakan sejak daripada zaman dahulu, seawal zaman pra-sejarah lagi. Emas juga telah dilaporkan dalam beberapa dokumen-dokumen lama yang menyatakan emas digunakan sebagai barang hiasan.

Selain digunakan sebagai hiasan, emas telah lama dianggap sebagai logam yang paling berharga, dan nilainya telah digunakan sebagai piawai untuk banyak matawang dalam sejarah. Emas telah digunakan sebagai simbol ketulenan, nilai tinggi, kedaulatan, dan lebih-lebih lagi peranan yang mengaitkan sifat-sifat tersebut.

Tahukah anda bahawa wang kita simpan sebagai tabungan di bank itu sebenarnya telah dicuri? atau dengan kata lain telah dirampas. Sedar atau tidak bahawa tiap-tiap tahun wang yang kita simpan telah diambil oleh inflasi. Tak percaya? Baiklah, saya akan buat satu perbandingan. Kita anggapkan 10 tahun lepas harga emas 1 gram RM100. Pada 10 tahun lepas Anda menyimpan 1 gram emas yang berharga RM100 dan pada masa yang sama anda juga menyimpan Wang kertas RM100. Hari ini, Wang Kertas RM100 itu tetap juga RM100 dan Emas 1 gram tetap juga 1 gram tapi, emas 1 gram hari ini sudah berharga RM165.


Perasan atau tidak kalau 10 tahun lalu RM100 boleh beli macam-macam. kalau pergi pasaraya tu, penuh 1 troli tapi sekarang, RM100 tu sudah sangat beza nilainya.. sentiasa berubah nilai mengikut kestabilan ekonomi dan peredaran masa, emas tahan inflasi dan kegawatan ekonomi. Emas penyimpan nilai sebenar sepanjang zaman walau di negara mana anda berada. Harga emas juga naik dari semasa ke semasa. Cadangan saya, jika anda ada wang simpanan di bank, sebaiknya sebahagian wang simpanan anda itu tukarkan kepada emas. Beli emas.. anda sudah nampak potensi emas yang merupakan penyimpan nilai terbaik, kalis inflasi.


Disebabkan kelebihan emas fizikal ini, POWERGOLD DOT BIZ SDN BHD kini menganjurkan kempen "Simpan Emas 1 Gram 1 Bulan 1 Keluarga" bagi membuka peluang kepada orang ramai memanfaatkan emas sebagai aset simpanan berharga untuk masa depan.


Emas mahal? Tak mampu nak beli emas? Tidak mengapa, kerana POWERGOLD DOT BIZ SDN BHD memastikan semua orang mampu memiliki emas dengan pembelian secara sedikit demi sedikit pada harga murah melalui kempen "1 gram 1 Bulan 1 Keluarga".


Untuk keterangan lanjut sila layari website POWERGOLD DOT BIZ SDN BHD

ATAU hubungi En Rozi melalui:
WhatsApp: 019-3151912

Selain itu anda mampu menjadi TAUKE EMAS dengan modal yang sangat minima tetapi untung yang berganda (Bukan skim cepat kaya ya..harap maklum). Anda beli emas, anda dapat emas.

0 comments:

Kelebihan Dinar Emas

-Dinar dan Dirham adalah matawang Islam yang sebenar.
-Penyimpan nilai yang lebih stabil berbanding wang kertas.
-Dinar mampu melindungi kekayaan anda.
-Boleh digunakan sebagai bayaran mas kahwin.
-Penggunaan Dinar membolehkan pembayaran zakat yang lebih tepat.
-Harga Emas yang meningkat setiap tahun akan menambahkan nilai kekayaan penyimpan Dinar.




Di antara kegunaan Dinar Emas ialah :

1) Boleh disimpan sebagai pelaburan dan simpanan.

2) Boleh digunakan untuk membayar zakat.

3) Boleh digunakan sebagai Mas Kahwin.

4) Boleh diberikan sebagai hadiah/cenderamata.

5) Boleh digunakan untuk aktiviti jual beli.



Dinar emas Sebagai Mahar Mas-kahwin Lebih menguntungkan bagi pengantin perempuan

1. Emas adalah pelaburan jangkamasa sederhana dan panjang.
Emas tidak menjamin anda menjadi kaya tapi menjamin anda tidak miskin. Ia sememangnya menguntungkan penyimpan atau pelabur emas. Tempoh masa untuk simpanan atau pelaburan emas disarankan 1 tahun dan ke atas. Dalam masa 1 tahun ini, kita akan nampak perbezaan harga turun dan naik. Dibawah adalah sejarah harga emas dalam masa 1 tahun.

2. Konsep Beli Sekarang

Jika anda masih ragu-ragu dengan emas, banyakkan membaca, tanya orang lain tentang emas, dan gunakan konsep ini. Beli sekarang dan tunggu bukan tunggu masa yang sesuai untuk beli, kerana harga emas hari ini tidak sama dengan harga emas esok, mungkin naik dan mungkin turun tetapi emas akan sentiasa naik harganya.

3. Harga Sentiasa Turun dan Naik
Emas ialah antara barangan komoditi yang sentiasa harganya turun dan naik, bila anda menkaji graf harga emas, sudah pasti terdapat penurunan dan kenaikan harga, antara faktor penurunan harga emas ialah kekukuhan matawang U.S, dan antara kenaikan harga emas ialah kejatuhan matawang U.S, krisis ekonomi dunia, perperangan, bencana dunia dll.

4. Pelaburan Emas Bukan Pendapatan Tetap
Simpanan atau pelaburan emas tidak menjamin pendapatan tetap anda setiap bulan, sekiranya anda mahu menjana pendapatan daripada emas, perniagaan emas ialah jawapannya.

Mungkin beberapa penerangan di atas membantu anda untuk menceburi bidang simpanan atau pelaburan emas, seterusnya terserah kepada anda untuk membuat pilihan. Mulakan simpanan emas anda dengan 1 dinar emas dan mungkin dengan melihat kilauan 1 dinar ini anda akan bersemangat untuk menambah ilmu tentang emas.

sumber: hargaemas.com.my


Jadi Ahli Powergold

0 comments:

10 Sebab Mengapa Kena Tukar Wang Kertas Kepada Emas



1. Tiada susut nilai dan inflasi.

Zaman Rasulullah s.a.w kambing sedinar seekor, zaman sekarang pun masih sedinar seekor. Sedinar sekarang RM670 lebih kurang 1 dinar=4.25g
Setiap hari susut nilai. Satu ketika dahulu, duit Indonesia tidaklah seperti sekarang di mana 100000 rupiah=RM35, dulu mahal lagi.

2. Bernilai kerana ia logam.

Duit kertas dipernilai kerana ia kertas yang dicop sahaja. Jika anda bank Negara (ada kuasa) anda pun boleh cop.

3. Laku dan diterima di seluruh dunia pada setiap masa.

Orang kemboja yang hijrah ke Malaysia kini kaya raya di kelantan menggadaikan emas mereka untuk dijadikan modal meniaga batik. Bayangkan kalau mereka bawa duit kertas negara mereka pada ketika itu, nescaya tak laku kerana negara mereka pada ketika itu kacau bilau.
Laku waktu aman je..contoh depan mata ialah Iraq, selepas kejatuhan Saddam, wang kertas terus tidak bernilai.

4. Pelaburan paling terjamin dan menguntungkan.


Kos nak pergi haji tahun 2006 ialah 68 dinar tapi tahun 2009 hanya perlu 30 dinar sahaja. Jadi anda tak perlu tambah duit dan dapat pergi haji lebih ramai.
Kalau anda menabung bentuk duit, nescaya anda perlu tambah lagi wang anda walhal anda nak pergi seorang je.

5. Pemimpin negara kita adalah penyimpan dinar.

Mereka tahu tentang tipudaya wang kertas ini.
Disimpan oleh rakyat. Beratur di bank sebulan sekali nak simpan duit 100, atau 200. Jangan malukan diri anda lagi.

6. Negara China adalah penyimpan emas terbanyak dunia.

Untung bisnes semua beli emas. China memang kuasa besar dunia tak lama lagi kerana mempunyai emas.
Amerika negara pencetak wang kertas terbanyak dunia tanpa sandaran emas. Hanya cetak dan beli minyak dari Arab,beli alat pertahanan tapi sekarang, semua sudah tahu tembelang Amerika, cetak duit kertas tanpa emas..tak lama lagi akan down..

7. Layak kena zakat.

Dapat pahala. 85gram/20 dinar simpan baru wajib zakat. Zakat 2.125g /setengah dinar.
Khilaf ulamak. Ada kata kena, ada kata tak. (rujuk kitab risalah imam shafie). petikannya; tidak harus dikiaskan emas dan perak dengan duit ringgit (wang kertas) pada wajib zakat. 3 mazhab lain wajib zakat. Mazhab Shafie tak wajib..anda nak bayar juga, suka hati koranglah.

8. Keunikan yang ada pada umat islam tapi tidak digunakan.

Alat barat untuk mengambil kekayaan orang Islam seperti minyak, senjata, teknologi dan sebagainya.

9. Peningkatan purata 11% setahun tanpa susutnilai.

Rujuk kitco.com/
Wang ringgit susut nilai setahun 37% . bonus ASB baru 7% setahun..rugi 30%, tapi kita tak nampak..kita nampak kertas aku makin banyak.

10. Tiada siapa boleh main harga kerana ia memang berharga.

Wang kertas adalah alat paling bahaya kerana penyangak matawang sentiasa ada. Tak takutkah anda jika 100 000 anda di bank dibuang 3 kosong di belakang menjadikan duit anda jadi 100 je..tak mustahil kerana kertas semata-mata, ia hanya diperhargakan..

*Fikir-fikirkan...

Jom Simpan Emas

0 comments:

Keratan Akhbar Tentang Emas

Assalamualaikum, melalui post ini, sy akan share keratan-keratan akhbar tentang emas masa kini dan beberapa tahun yang lalu...























0 comments:

Popular Posts